erfgoedobject

Café Het klein Volkeghem

bouwkundig element
ID
27035
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/27035
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

Beschrijving

Rijhuis, voorheen café "Het klein Volkeghem" en "In den Duiker", met beraapte lijstgevel van twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), daterend uit de tweede helft van de 19de eeuw. Winkelpui veranderd in 1920.

  • Stadsarchief Oudenaarde, Modern Archief, nummer 874.1-3760.

     


Bron     : Bogaert C., Lanclus K., Tack A. & Verbeeck M. 1996: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Stad Oudenaarde met fusiegemeenten, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Tack, Anja, Verbeeck, Mieke
Datum  :

Aanvullende informatie

Vanuit de binnentuin van het Huis de Lalaing is de gezamenlijke achtergevel in versteende vakwerkbouw van de huizen Bergstraat 6-8 zichtbaar. Het deel van de achtergevel behorend tot Bergstraat 6 is het best bewaard, met zichtbare stijlen, schoren en korbelen. Een datering in de 16de of 17de eeuw is aannemelijk.
  • Waarneming gedaan op 22/06/2006
Auteurs : Debonne, Vincent
Datum:

Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Café Het klein Volkeghem [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/27035 (Geraadpleegd op )