Tweegezinswoning in neotraditionele stijl

Beschrijving

Ruim hoekhuis, tweegezinswoning, gelegen aan de brug over een resterend gedeelte van de Burgschelde en het Levietenstraatje, opgetrokken in het kader van de heropbouw na de Eerste Wereldoorlog in neotraditionele stijl in 1919, naar ontwerp van A. Vossaert. Bakstenen bouw met verwerking van zandsteen, twee bouwlagen hoog onder zadeldak (pannen) gevat tussen zijtrapgevels. Voorgevel van zes traveeƫn Gekoppelde kruiskozijnen met negblokken. Gekoppelde rechthoekige deuren met hoekconsooltjes en bolkozijn als bovenlicht. Twee getrapte dakvensters met bolkozijn.

• Stadsarchief Oudenaarde, Modern Archief, nr. OUD. 874.1-3717.

Bron     : Bogaert C., Lanclus K., Tack A. & Verbeeck M. 1996: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Stad Oudenaarde met fusiegemeenten, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Tack, Anja, Verbeeck, Mieke