Art-nouveau-stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Art-nouveau-stadswoning

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Oudenaarde

Beschrijving

Art-nouveaugetint rijhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, volgens bouwvergunning van 1909. Bakstenen lijstgevel op arduinen plint, afgelijnd door een overstekende houten kroonlijst op uitgelengde consoles. Enkelhuisopstand met brede vensternis met boogramen met bewaard houtwerk met roedeverdeling in de bovenlichten en art nouveau sgraffito motieven op de borstwering van de bovenverdieping. Bel-etagevenster met klein centraal ijzeren balkon. Rechter deurtravee met rondboogdeur met gelijkaardig graffitopaneel erboven en kleine, verdiepte panelen met vrouwehoofden in de penanten. Voorts korfboogvormige vensters.

• Stadsarchief Oudenaarde, Modern Archief, nr. OUD. 874.1-3574.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Tack, Anja, Verbeeck, Mieke