erfgoedobject

Stadswoning in art-decostijl

bouwkundig element
ID: 27094   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/27094

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning in art-decostijl
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

  • is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Oudenaarde
    Deze bescherming is geldig sinds 05-05-1981

Beschrijving

Rijhuis met aangepaste voorgevel in art-decostijl van 1936. Oorspronkelijk diephuis met voortopgevel, links en rechts met brandgangetje (rechts nog bewaard). Thans lijstgevel van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat) met overwegend gecementeerd parement; twee centrale rechthoekige balkons met bloemenfries en panelen in art-decostijl; dito panelen op de borstweringen en onder het hoofdgestel. Rechthoekige poort links in plaats van brandgangetje.

Gecementeerde achterpuntgevel van drie traveeën en twee bouwlagen met ankers met kram en krul.

Interieur. Bewaarde balklagen, onder meer in achterkamer; op de bovenverdieping met bepleisterde schoorstukken mogelijk wijzend op een vakwerkconstructie.

  • Stadsarchief Oudenaarde, Modern Archief, nr. OUD. 874.1-4490.

Bron     : Bogaert C., Lanclus K., Tack A. & Verbeeck M. 1996: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Stad Oudenaarde met fusiegemeenten, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Tack, Anja, Verbeeck, Mieke
Datum  : 1996


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Stadswoning in art-decostijl [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/27094 (Geraadpleegd op 25-05-2020)