Drie classicistische stadswoningen

Beschrijving

Twee diephuizen met behouden voorpuntgevels en oude, minstens 17de-eeuwse kern, aangepast in de loop van de 20ste eeuw. Nummer 44 sinds 1912 fietsatelier en winkeltje. Heden verankerde gecementeerde gevels van drie en vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat). Rechthoekige vensters op arduinen dorpels en rechthoekige deuren; verbouwde winkelramen bij nummer 46-48. Behouden achterpuntgevels.

Nummer 44 met behouden 18de-eeuws achterhuis (loodrecht op de straat) van zeven traveeën en één bouwlaag met onder meer stucplafonds en schouwboezems met Lodewijk XVI-lijstwerk. Voorhuis deels verbouwd voor winkel; op de bovenverdieping. Behouden gestucte balklaag en Lodewijk XVI-schouwboezem.

Nummer 46-48. Behouden overwelfde kelder met kruisgewelf en verschillende mazieren in de muur.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja