Neoclassicistische stadswoning

Beschrijving

Neo-Lodewijk XVI-rijhuis van oorspronkelijk twee traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak, van 1928 naar ontwerp van architect H. Cuvelier. Recent verhoogd met een volledig beglaasde dakverdieping naar ontwerp van architect J.P. Decordier. Gecementeerd parement met hardstenen decoratieve elementen. Smalle linkse deurtravee en breed rechter zijrisaliet, op de bovenverdieping met gebogen erker tussen gecanneleerde pilasters en bekronend balkon voor het halfrond dakvenster. Begane grond met geblokte pilasters en korfboogdeur en -vensters in geprofileerde hardstenen omlijsting; vensters gescheiden door een gecanneleerde zuil met bekronend versierd kapiteel en console onder de erker. Vleugeldeur van ijzer en glas.

Interieur. Behouden gang en trap en rechtse salon in neorococostijl, onder meer met deur in glas en lood.

• Stadsarchief Oudenaarde, Modern Archief, nummer OUD. 874.1-4052.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja