Winkelhuis

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Oudenaarde

Beschrijving

Laatste tegen de lakenhal aangebouwd huis op de plaats van de oorspronkelijke toegang tot de hal. Oorspronkelijk diep- en breedhuis met oude kern en thans 19de-eeuwse bepleisterde en beschilderde lijstgevel en aangepaste winkelpui. Drie traveeƫn en drie bouwlagen onder zadeldaken (nokken parallel aan en loodrecht op de straat).

Interieur. Op de bovenverdieping deels bewaarde houten steektrap met smeedijzeren leuning tegen de oorspronkelijke buitenmuur en nu dichtgemaakte toegang van de lakenhal. Gewelfde kelder met gewit tongewelf (parallel aan de straat).

Bron     : Bogaert C., Lanclus K., Tack A. & Verbeeck M. 1996: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Stad Oudenaarde met fusiegemeenten, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Tack, Anja, Verbeeck, Mieke