erfgoedobject

Hoekhuis

bouwkundig element
ID
27154
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/27154

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds

  • is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Oudenaarde
    Deze bescherming is geldig sinds

Beschrijving

Hoekhuis met drie en zeven traveeën en drie bouwlagen onder schilddak (pannen, nok loodrecht op de straat), mogelijk met oude kern, heden met typische neo-Lodewijk XVI-gevels van 1924. Gecementeerd parement met imitatievoegen en penanten verrijkt met medaillons en bladguirlandes onder het uitgewerkt hoofdgestel met guirlandes onder de houten kroonlijst op klosjes en trigliefconsoles. Rechthoekige vensters, op de bovenverdieping onder kroonlijst en guirlandes. Benedenvensters met traliewerk met initialen B R van de toenmalige "Bank van Ronse" en vleugeldeur rechts met fraai gekruld ijzer en glas van 1924.

  • Stadsarchief Oudenaarde, Modern Archief, nummer OUD. 874.1-3862.

Bron     : Bogaert C., Lanclus K., Tack A. & Verbeeck M. 1996: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Stad Oudenaarde met fusiegemeenten, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Tack, Anja, Verbeeck, Mieke
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoekhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/27154 (Geraadpleegd op )