Art-nouveau-burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Art-nouveau-burgerhuis

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Oudenaarde

Beschrijving

Art-nouveau-enkelhuis van twee traveeën en twee en drie bouwlagen onder pseudo-mansardedak (kunstleien), van 1910 naar ontwerp van architect A. Massez. Parement van witte faïencetegels verrijkt met gele band, op arduinen plint. Gemarkeerd rechtse deurrisaliet met korfboogdeur en -vensters onder gebogen kroonlijst op modillons. Breder linkse venstertravee met verspringende muuropeningen, getralied keldervenster, deurvenster met ijzeren leuning onder I-latei, faïencetegeltableau met bloemmotieven en gekoppelde rondboogvensters onder booglijst op de bovenste verdieping. Bewaard houtwerk.

• Stadsarchief Oudenaarde, Modern Archief, nr. OUD. 874.1-3601.

Auteurs : Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Tack, Anja, Verbeeck, Mieke