Hoekhuis in classicistische stijl

Beschrijving

Hoekhuis in classicistische stijl uit het vierde kwart van de 18de eeuw, na de aanleg van de Koningsstraat en de sloop van de Jezuïetenkerk in 1777. Thans gecementeerde lijstgevel van zes traveeën en twee bouwlagen gevat tussen geblokte hoekbanden, onder zadeldak (pannen). Dubbelhuisopstand. Licht uitspringende middenpartij van twee traveeën met frontonbekroning. Rechthoekige vensters in vlakke omlijsting, op begane grond met binnenluiken, oorspronkelijk met luiken aan de gevel. Rechthoekige deur met verzorgde detailafwerking en bovenlicht in geprofileerde arduinen omlijsting. Driehoekig gevelfronton verrijkt met oculus met guirlande. Beraapte zijgevel rechts. Naar verluidt bewaard interieur.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Tack, Anja, Verbeeck, Mieke