Twee gekoppelde stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Modernistische stadswoningen

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Oudenaarde

Beschrijving

Gekoppelde rijhuizen met opmerkelijke zandstenen gevels onder een geknikt zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat) in een modernistische stijl opgetrokken na 1918. Nummer 13, op de begane grond voorzien van glas-in-loodramen met bloemenvazen als centraal motief. Middelste travee uitgewerkt als risaliet met zolderverdieping voorzien van loggia met ijzeren leuning.

Bron     : Bogaert C., Lanclus K., Tack A. & Verbeeck M. 1996: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Stad Oudenaarde met fusiegemeenten, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Tack, Anja, Verbeeck, Mieke