Architectenwoning Gilbert Decordier

Beschrijving

Rijhuis in nieuwe zakelijkheid uit het interbellum, gebouwd als eigen woning door architect Gilbert Decordier in 1938. Gele bakstenen gevel met twee bouwlagen gemarkeerd door verspringende horizontale en verticale volumes, onder plat dak. Haast gevelbrede erkers met afgerond balkon, aflijnende banden en lijst van rechtstaande pannen bovenaan; inspringende ramen en portaal met rechthoekige deur in geprofileerde witte bakstenen omlijsting. Rechts smalle zijpenant met hoger oplopend topstuk en drie oculi; garagepoort rechts.

Deels aangepaste plattegrond met behoud van de overwelfde gang met tongewelf en centrale traphal en marmeren trappaal.

• Stadsarchief Oudenaarde, Modern Archief, nummer OUD. 874.1-4599.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja