Gemeente Oudenaarde
Deelgemeente Oudenaarde

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Oudenaarde

Typologiestadswoningen
Stijltraditioneel
Datering16de eeuw

Beschrijving

Gerenoveerde en herhaaldelijk aangepaste verankerde trapgevel (zes trappen + topstuk), ankers met kram en krul, opklimmend tot de 16de eeuw. Bak- en zandstenen gevel van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat) met overkragende bovenverdieping met spits- en korfbogen op de eerste verdieping, met brede steekboog rechts overgaand in een muurdam op tweede bouwlaag. Sporen van verschillende vensteropeningen en ontlastingsbogen. Rechthoekige vensters met zandstenen negblokken en dito deur in linker travee. Geveltop doorbroken door twee vierkante vensters.

Interieur. Behouden balklagen met zware moerbalken met versierde uiteinden of genagelde sloffen op geprofileerde zandstenen consoles op eerste en tweede verdieping.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Tack, Anja & Verbeeck, Mieke