Hoekhuis

Gemeente Oudenaarde

gelegen te Louise Mariekaai 1 (Oudenaarde)

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Oudenaarde

Typologiestadswoningen
Datering18de eeuw

Beschrijving

Zogenaamd Café Casino. Hoekhuis uit 18de eeuw; twee bouwlagen met respectievelijk vier traveeën in de Bergstraat, afgekante hoektravee en vier traveeën op de Louise Mariekaai, en pannendaken. Bepleisterde en beschilderde gevels met rechthoekige vensters. Opvallende deurtravee in de afgekante hoek, uitlopend in een dakvenster met een bekronend driehoekig en van oculus voorzien fronton; venster voorzien van doorlopende platte banden. Houten dakkapellen ter hoogte van de licht uitspringende zijtravee.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Tack, Anja & Verbeeck, Mieke