Herenhuis in empirestijl

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis in empirestijl

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Oudenaarde

Beschrijving

Rijhuis in empirestijl van vijf traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (leien), van 1792-1794. Twee linker traveeën horen bij nummer 11. Moderne inbreng door architecten P. en H. Robrechts. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel op natuurstenen plint met dubbelhuisopstand. Horizontaal belijnde gevel door de tot kordon doorgetrokken lekdrempels van de eenvoudige rechthoekige vensters. Centrale vleugeldeur gevat in een omlijsting in empirestijl met flankerende pilasters in de vorm van hermen en geprofileerde kroonlijst. Boven de deur beglaasde erker ter vervanging van een oudere.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Tack, Anja, Verbeeck, Mieke