Herberg Den Gulden Cop

Beschrijving

Voormalige herberg zogenaamd "Den Gulden Cop", reeds vermeld in de 14de eeuw. In kern een onderkelderd diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen met voortrapgevel, in de loop van de 19de eeuw verbouwd tot lijstgevel met drie bouwlagen onder schilddak (pannen). Bewaarde deuromlijsting uit het derde kwart van de 18de eeuw en heden gecementeerde lijstgevel. Kelderluik met buitentrap in linker travee. Rechthoekige vensters op arduinen dorpels, nieuw houtwerk. Centrale spiegelboogvormige arduinen deuromlijsting op neuten, met sluitsteen en bekronende gebogen waterlijst.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja