Classicistische stadswoning

Beschrijving

Laag, tegen de lakenhal gebouwd 18de-eeuws huis van vier traveeën en twee bouwlagen vooraan onder mansardedak (leien en pannen, nok loodrecht op de straat) met houten dakkapellen, voorheen op de fries gedateerd 1776. Verankerde, bepleisterde en beschilderde lijstgevel met gemarkeerd middenrisaliet van twee traveeën onder driehoekig fronton met oculus. Gekoppelde rechthoekige bovenvensters in vlakke omlijsting (penanten met sponning) en doorgetrokken banden; glas-in-loodramen. Fijne guirlandes op de spiegels. Recent verlaagde benedenvensters en vernieuwde deur. Bekronend hoofdgestel onder geprofileerde kroonlijst.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Tack, Anja, Verbeeck, Mieke