• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Oudenaarde

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis van vier traveeën en drie bouwlagen uit de tweede helft van de 19de eeuw; mansardedak (leien, nok parallel aan de straat) met vier dakvensters (dak van 1926 naar ontwerp van de architecten J. en A. Moumal). Imitatievoegen tussen arduinen plint en puilijst. Deels gewijzigde begane grond met steekboogvormig winkelraam in plaats van twee vensters links en behouden arduinen poortomlijsting met sluitsteen. Rechthoekige en licht getoogde bovenvensters in geriemde omlijsting, met oren en sluitsteen, op doorgetrokken dorpels; spiegels op de borstwering. Bekronend hoofdgestel met kroon- en tandlijst op uitgelengde consoles.

• Stadsarchief Oudenaarde, Modern Archief, nr. OUD. 874.1-3948.

Auteurs : Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke, Tack, Anja