Twee stadswoningen

Beschrijving

Oorspronkelijk twee verankerde diephuizen met oude kern van elk drie traveeën en twee bouwlagen onder parallele steile zadeldaken (pannen, nok loodrecht op de straat), vermoedelijk eind 18de eeuw voorzien van één brede bepleisterde en beschilderde lijstgevel met drie bouwlagen, vooraan onder schilddak (thans leien, nok parallel aan de straat). Thans opnieuw twee winkelpanden met aangepaste begane grond en behouden bovenverdieping met verticaliserende vensternissen; nummer 14 gecementeerd, met verlaagde vensters en nieuw houtwerk.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Tack, Anja, Verbeeck, Mieke