Neobarok burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Neobarok burgerhuis

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Oudenaarde

Beschrijving

Rijhuis met voorgevel in neo-Lodewijk XIV-stijl, drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), volgens bouwvergunning van 1929 als verbouwing van een vroeg-19de-eeuwse bepleisterde lijstgevel. Verankerde bakstenen lijstgevel verrijkt met speklagen en geprofileerde lijst onder de vernieuwde gootlijst. Licht gemarkeerd linker zijrisaliet verwijzend naar oorspronkelijke enkelhuisopstand (verbouwde begane grond). Licht getoogde bovenvensters met zandstenen rechtstanden, onder waterlijst en voorzien van ijzeren leuningen.

• Stadsarchief Oudenaarde, Modern Archief, nr. OUD. 874.1-4144.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Tack, Anja, Verbeeck, Mieke