Badhuis Openbare Baden

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Badhuis Openbare Baden

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Oudenaarde

Beschrijving

Voormalige zogenaamde "Openbare Baden" gebouwd in opdracht van O. Gevaert naar ontwerp van architect Alphonse Vossaert, in 1902 ten zuiden van het Onze-Lieve-Vrouwehospitaal. Schermgevel in historiserende stijl met kantelenrij, volledig van Doornikse steen, drie traveeën en één bouwlaag geflankeerd door vierkante pijlers onder piramidaal dak. Spitsboogdeur en vensters met Y-tracering in bovenlicht. Arduinen paneel en bekronend ijzeren hek boven de deur. Links aanleunende twee lagere traveeën met spitsboogdeuren.

• VOSSAERT P., Persoonlijke notities.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja