Klooster

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Oudenaarde

Beschrijving

Alleenstaande woning gelegen in een grotendeels ommuurde tuin; drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (pannen). Geschilderde gevel met enkelhuisopstand met getoogde vensters en deur. Sporen van aanbouwen aan de zijgevels. Vermoedelijk behouden deeltje van het verdwenen apostolinnenklooster, opgericht begin 18de eeuw en opgeheven 1797. Tuinmuur rechts van het huis opgetrokken uit natuursteen en baksteen, vermoedelijk delen van de voorgevel van de voormalige kloostergebouwen, volgens archiefdocumenten in 1861 ingericht als ijzergieterij.

• Stadsarchief Oudenaarde, Modern Archief, nr. OUD. 752.1-39.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja