• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Oudenaarde

Beschrijving

Deels vrijstaand burgerhuis van oorspronkelijk vijf traveeën en twee bouwlagen met getrapte dakvensters, volgens bouwvergunning van 1889, in de loop van de 20ste eeuw verhoogd met één bouwlaag onder verhoogd mank zadeldak (pannen), zie sporen in rechter zijgevel. Eclectische baksteenarchitectuur verrijkt met arduinen banden, kordons en diamantkoppen. Rechthoekige deur links en dito vensters, op de bovenverdieping onder boogveld. Rechts risaliet met deels bewaarde houten erker onder leien schilddakje en ijzeren balkon. Kroonlijst op modillons.

• Stadsarchief Oudenaarde, Modern Archief, nr. OUD. 374.1-3276.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Tack, Anja, Verbeeck, Mieke