• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Oudenaarde

Beschrijving

Onderkelderd rijhuis van bak- en hardsteen, vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (pannen), uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Plint in bossage. Getoogde vensters in hardstenen omlijsting met sluitsteen, extra geaccentueerd met diamantkoppen op de twee eerste bouwlagen, met doorgetrokken horizontale banden en aflijnende hoekbanden. Geometrische figuren van lichtere baksteen opgenomen in het metselwerk van de borstwering en onder de overstekende houten kroonlijst op fraai gesculpteerde consoles.

Auteurs : Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Tack, Anja, Verbeeck, Mieke