Winkelhuis in neo-Vlaamserenaissancestijl

Beschrijving

Opmerkelijk winkelpand in neo-Vlaamse-renaissancestijl, drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (kunstleien), boven de poort gedateerd "1889". Baksteenbouw boven de arduinen sokkel in bossage, horizontaal gemarkeerd door kordons en afgewerkt met een rijk gedecoreerde fries onder de houten kroon- en tandlijst op vier uitgewerkte consoles met kariatiden. Begane grond met steekboogvormige poort in geblokte omlijsting met gesculpteerde houten paneeldeur met renaissancemotieven als putti, griffioenen, bladranken, geïnspireerd op het renaissanceportaal in de schepenzaal van het stadhuis. Rechts, houten winkelpui met centrale deur en winkelramen gescheiden door composietpilasters en bekronend uitgewerkt hoofdgestel, aangepast in 1907. Bovenverdieping geritmeerd door getoogde vensters met diamantkoppen, sierankers op de penanten.

• Stadsarchief Oudenaarde, Modern Archief, nr. OUD. 874.1-3273, 3490.

Auteurs : Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke, Tack, Anja