• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Oudenaarde

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Burgschelde. Gebouwd in de 1923 naar ontwerp van A. Van Ommeslaeghe in plaats van een oudere woning met bepleisterde gevels gelegen aan de brug over de thans gedempte Burgschelde. Bak- en zandsteenbouw in neo-Vlaamse-renaissancestijl met gevels van vier en vijf traveeƫn en twee bouwlagen Kruiskozijnen met overspannende rondboog. Dakvenster en -kapellen met in- en uitgezwenkte geveltoppen.

• Stadsarchief Oudenaarde, Modern Archief, nr. OUD. 874.1-3859.

Bron     : Bogaert C., Lanclus K., Tack A. & Verbeeck M. 1996: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Stad Oudenaarde met fusiegemeenten, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Tack, Anja, Verbeeck, Mieke