• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Oudenaarde

Beschrijving

Imposant burgerhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (leipannen), in kern twee 19de-eeuwse huizen, circa 1910 samengevoegd; thans aangepast tot apotheek. Behouden oorspronkelijk bepleisterde en beschilderde bovenverdieping met getoogde omlijste vensters met oren, sluitstuk en doorgetrokken dorpels op panelen boven de verbouwde gecementeerde begane grond met vergrote vensters. Rechthoekige poort in geprofileerde omlijsting, met gezandstraald bovenlicht en twee arduinen luierikken in de vierde travee. Aflijnend hoofdgestel met houten kroon- en tandlijst op uitgelengde consoles.

Interieur. Vooraan in de apotheek, bewaarde geschilderde fries met jachttaferelen.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Tack, Anja, Verbeeck, Mieke