Herberg 't Huizeke

Beschrijving

Voormalige herberg, thans zogenaamd "t Huizeke". Laag, thans witgekalkt verankerd bakstenen gebouw, in linker zijgevel met sporen van versteende vakwerkbouw; vier traveeën onder schilddak nog gedekt met stro (nok parallel aan de straat) met kenmerkende daktuiltjes, in kern minstens opklimmend tot de 18de eeuw. Rechts aanleunende stal onder lessenaarsdak (pannen) en achteraan later in L-vorm toegevoegde travee onder laaghellend strodak. Rechthoekige deur en vensters onder houten latei en duimen van vroegere luiken (vernieuwd houtwerk). Volledig vernieuwd interieur waarbij de oude haard en ingebouwd uurwerk verdwenen.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja