Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Alleenstaande villa horende bij de voormalige boomhoutzagerij Santens-De Poorter, opgetrokken in cottagestijl circa 1925. Voortuintje afgesloten door lage haag en houten hek tussen gemetste pijlers, heden gelegen te midden van industriële gebouwen. Bakstenen gebouw van twee en één bouwlaag onder afgewolfd schild- en zadeldak, verlevendigd met bepleisterde banden, vensteromlijstingen en decoratieve ontlastingsbogen, verspringende volumes en overstekende daken. Gemarkeerde linker travee met twee bouwlagen en afgeknotte puntgevel. Inkom met bordes in oksel van L-vormige bouw met rondboogdeur onder houten luifel. Diverse venstervormen. Achteraan links lage uitbouw onder plat dak met aan drie zijden drielichten met fraai glas in lood met voorstelling met betrekking tot de houtbewerking; rechts in L-vorm aangebouwd achterhuis onder zadeldaken.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja