Eenheidsbebouwing van stadswoningen

Beschrijving

Eenheidsbebouwing tegenover het station met markant hoekpand met vijf traveeën brede afgeschuinde hoek, drie en vijf traveeën en twee en een halve bouwlaag onder doorlopende zadeldaken (pannen), uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Bepleisterde en geschilderde lijstgevels met winkel- of cafépuien op de begane grond. Behouden identieke bovenverdieping met licht getoogde omlijste vensters met oren en sluitstuk op doorgetrokken dorpels, rechthoekige venstertjes tussen uitgelegde consoles in het aflijnend hoofdgestel.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja

Aanvullende informatie

Het hoekpand (Jacob Lacopsstraat 57) met vijf traveeën brede afgeschuinde hoek dat deel uitmaakte van het ensemble, werd gesloopt.

Auteurs: Jacobs, Els