Herenhuis met bedrijfsgebouw

Beschrijving

Achterin een lange oprit gelegen woning en dienstgebouwen. In 1921 oprichting van het fruit- en conservenbedrijf van de familie Thienpont met teelt van kruisbessen voor Engeland, in 1924 overgebracht naar de Aalststraat (zie nummer 3). Vanaf het huis, panoramisch gezicht op stad Oudenaarde en het stadhuis.

Herenhuis in eclectische stijl van vier traveeën en tweeënhalve bouwlaag met souterrain onder zadeldak (leien, nok evenwijdig aan de straat), uit derde kwart 19de eeuw. Bepleisterde en geschilderde lijstgevel met aflijnende hoeklisenen. Verhoogde begane grond toegankelijk via bordestrap met ijzeren leuning. Spitsbogige benedenvensters. Linker aanbouwsel onder plat dak. Rechter zijgevel van twee traveeën met blinde vensters.

Ten westen ernaast, gewit bedrijfsgebouw op gepikte plint van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen). Westgevel geritmeerd door lisenen. Aangebouwde garages.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja