• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Half alleenstaand en onderkelderd burgerhuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, twee bouwlagen onder afgewolfd zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat). Voortuin met ijzeren hek tussen bakstenen pijlers. Bakstenen gevel met dito gele sierbanden en sierankers. Rondboogvormige muuropeningen gevat in booglijst. Begane grond met gekoppelde vensters en links deur. Rechter zijgevel met sierankers en getoogde vensters. Tweede bouwlagen, gietijzeren balkon en deurvenster onder bovenlicht tussen nissen. Drielicht in de dakverdieping.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja