Boerenhuis

Beschrijving

Aangepast, vervallen en half vrijstaand boerenhuisje van vier traveeën en één bouwlaag onder zadel- en lessenaarsdak (nok parallel aan de straat, pannen en golfplaten); perceel volgens kadasterschetsen bebouwd in 1844, volumewijziging opgetekend in 1936.

Bakstenen straatgevel ten westen. Gekalkte oostelijke achtergevel van leem en vakwerkbouw met nu zichtbare stijlen en ankerbalken; gepikte plint en rechthoekige muuropeningen onder houten lateien. Verwilderd erf met parallelle, houten stalling onder pannen zadeldak ten oosten.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters, Putte, schetsen 1844/8 en 1936/24.

Auteurs :  Steyaert, Rita