Wasserij Blanka

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Wasserij Blanka

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

Beschrijving

Herenhuis uit het derde kwart van de 19de eeuw, vroegere wasserij "Blanka" van vijf plus drie traveeën en twee bouwlagen onder verspringend zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat). Dubbelhuis met heden beraapte lijstgevel op arduinen plint, begane grond met imitatiebanden. Rechthoekige vensters met vernieuwd houtwerk, sluitstenen en arduinen dorpels, rechthoekige deur onder bovenlicht en twee arduinen traveeën. Kroonlijst met gesculpteerde modillons. Rechthoekige bovenvensters met afgeronde bovendorpel, arduinen sierbanden, rijkelijk versierde sluitstenen en decoratief uitgewerkte houten rolluikkasten. Links aanbouwsel; rechthoekige vensters en garage.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja