Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoevegebouwen

Beschrijving

Gesloten hoeve uit de eerste helft van de 19de eeuw aan straat gelegen. Teruggaand op inplanting uit de tweede helft van de 17de eeuw. Vroegere herberg met bolspel. Baksteenbouw met verankerde gevels onder zadeldaken.

Ten westen, poortgebouw met stal onder verspringend zadeldak (golfplaten, nok parallel aan de straat).

Ten noordoosten, boerenwoning van zeven traveeën (kunstleien, nok loodrecht op de straat). Verankerde gecementeerde gevel met schijnvoegen naar verluidt vernieuwd circa 1960 op gecementeerde plint. Oorspronkelijke strobedekking naar verluidt vervangen midden de jaren 1950. Licht getoogde muuropeningen met arduinen dorpels. Rechter zijgevel met vlechtingen en laadvenster en aanbouwsel aan de straat onder lessenaarsdak (pannen). Linker zijgevel met uilengaten.

Ten zuidwesten, dwarsschuur en stal van acht traveeën onder mank zadeldak (pannen en golfplaten, nok parallel aan de straat). Gewitte gevel op gepikte plint, veldpoort in eerste en achtste travee, armpomp in tweede travee. Beeldnis zonder beeldje in vierde en zesde travee.

Ten zuidoosten, hoge dwarsschuur van vier traveeën (pannen, nok loodrecht op de straat), segmentboogveldpoort in linker travee, sporen van vroegere dito poort en eiken balk.

Ten zuidwesten, bakhuis onder verspringend zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat).

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja