Gemeente Oudenaarde
Deelgemeente Ename

• Adrescontrole Oudenaarde (adrescontroles: 01-02-2008 - 01-02-2008).
  • Inventarisatie Oudenaarde (geografische inventarisatie: 01-01-1996 - 31-12-1996).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Burgerhuis

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskom Ename

Beschrijving

Dubbelhuis van twee bouwlagen en zes traveeën onder zadeldak (pannen, nok evenwijdig aan de straat). Midden 19de-eeuwse voorgevel waarachter thans voornamelijk een recente nieuwbouw schuilgaat. Verankerde, bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel afgelijnd door zelfde en doorlopend hoofdgestel van nummer 13. Rechthoekige muuropeningen. Vensters met hardstenen lekdrempel en luiken op begane grond. Bovenlicht deur met geometriserende tracering. Fragmentair behouden oude kern in linker huisgedeelte namelijk rode vierkante tegelvloer in voorkamer en achterliggende kelder en opkamer met behouden balklaag en schuin trapluik naar kelder.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Tack, Anja & Verbeeck, Mieke