Noodwoning

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Annekensstraat. Alleenstaande houten woning met bijhorende tuin. Woning naar verluidt afkomstig van Duinkerke en oorspronkelijk gebouwd als kantoorgebouwtje voor het leger kort na 1918 doch als dusdanig nooit in gebruik genomen; als noodwoning aangekocht in 1920 door burgemeester Beaucarne; aanvankelijk met overlangse verdeling in tweegezinswoning. Breedhuis van zes traveeën en één bouwlaag op grijsgeschilderde bakstenen onderbouw en afgedekt met pannen zadeldak. Ossebloedroodgeschilderde houten gevels. Constructie in vakwerkbouw met horizontale bebording tussen stijlen. Vensters met kleine roedeverdeling en gewitte luiken. Voordeur in donkerbruin geschilderde omlijsting en met hardstenen drempel. Dakoverstek van zijpuntgevels op schoren. Lage aanbouwsels onder golfplaten lessenaarsdak tegen de rechter zijgevel, uit de tweede helft van de 20ste eeuw.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja