Café In de Klok

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café In de Klok

Beschrijving

Voormalig café zogenaamd "In de Klok", ingeplant aan het kruispunt met Katteberg en Zwijndries. Aanvankelijk bestaand uit drie huisjes uit eind 19de eeuw, later aangepast tot tweegezinswoning en gemoderniseerd. Geschilderde en gecementeerde gevels. Brede middenpenant van rechter zijgevel aan Katteberg met opvallende reliëfdecoratie namelijk vaasmotief met guirlandes en schild voorzien van opschrift "ANNO / 1924" boven vaas met klok; daaronder fries met moeilijk leesbaar opschrift "In de Klok" boven een guirlande met medaillon waarin letter R opgehangen aan strik.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Tack, Anja, Verbeeck, Mieke