Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenhuis

Beschrijving

Naar het oosten georiënteerd L-vormig boerenhuisje aan de straat, van de jaren 1860 met aanbouw van de jaren 1930 in het midden van de achtergevel. Laag huisje van zeven traveeën onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), naar verluidt tot 1922 met stro bedekt. Verankerde gewitte gevel op grijsgeschilderde plint met pseudobossage. Rechthoekige muuropeningen onder houten lateien.

Ten noordwesten, vroeger bakhuis onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat) met venster met houten kruiskozijnen en ankers.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Tack, Anja, Verbeeck, Mieke