• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve van het semigesloten type, enigszins schuin ingeplant met woning aan de straatkant voorzien van omhaagde voortuin. Huidige hoevegebouwen voornamelijk uit het vierde kwart van de 19de eeuw, doch uitgebreid en aangepast in begin 20ste eeuw. Dubbelhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), wellicht aanvankelijk een boerenhuis uit midden 19de eeuw, vergroot en aangepast in de eerste helft van de 20ste eeuw. Verzorgde bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel voorzien van grijsgeschilderde rechthoekige omlijstingen met druiplijst rondom de segmentboogvormige muuropeningen van de begane grond. Rechthoekige bovenvensters.

Rechts aansluitende bedrijfsvleugel; gewitte bakstenen straatgevel met Onze-Lieve-Vrouwebeeldje in korfboognisje in blauwgeschilderde omlijsting rechts naast de poort.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja