Semigesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semigesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoevegebouwen

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Tissenhove. Hoeve van het semigesloten type. Driedelig ijzeren toegangshek in de zuidhoek van voorts gesloten gekasseid erf met mestvaalt in de noordhoek.

Ten noordwesten, boerenwoning van zes traveeën en anderhalve bouwlaag met zadeldak (pannen), uit de tweede helft van de 19de eeuw. Verankerde en gecementeerde erfgevel met schijnvoegen. Steekboogvensters met witte luiken; kleinere bovenvensters. Steekboogdeur in rechthoekige grijze bakstenen omlijsting met oren en druiplijst. Staldeur in rechter travee.

Bakstenen bedrijfsgebouwen onder zadeldaken (pannen en deels golfplaten), voornamelijk uit de tweede helft van de 19de eeuw.

Ten noordoosten, dwarsschuur met doorrit naar achtererf. Ten zuidwesten, stallen palend aan de straat; straatgevel afgelijnd door samengestelde baksteenfries en links van de erftoegang omlijste rondboogvormige gevelnis met gepolychromeerd Heilige Antoniusbeeld achter raam met ijzeren roedeverdeling.

Tweede rondboogvormige beglaasde gevelnis aan de straatkant in de blinde puntgevel rechts van het toegangshek met beeld van Heilige Jozef met kind.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja