• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Achterin gelegen, half vrijstaand dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), uit midden 19de eeuw. Jaartal 1885 op sieranker tegen de schouw boven de rechter zijgevel mogelijk verwijzend naar een aanpassing. Sporen van een lagere zijpuntgevel in rechter zijgevel evenals de overwelfde kelder getuigend van vroegere kern van één bouwlaag. Verankerde en beraapte lijstgevel met contrasterende gewitte vensteromlijstingen. Grijsgeschilderde bepleisterde plint. Vlak omlijste rechthoekige benedenvensters met luiken; hogere steekboogvormige bovenvensters in geprofileerde omlijstingen en op hardstenen cordonlijst. Platte hardstenen deuromlijsting. Getande gewitte houten kroonlijst.

Bakstenen achtergevel met getoogde vensters en rechthoekige deur in hardstenen omlijsting met geometrisch getraceerd bovenlicht. Links twee keldergaten met hardstenen dorpels.

Rechts naast voorgevel, vooruitspringende aanbouw van vroegere bakoven onder lessenaarsdak, gemoderniseerd tot aanbouw met plat dak.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja

De beraping van de voorgevel is verwijderd.