erfgoedobject

Villa Lusthof

bouwkundig element
ID
27641
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/27641

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Lusthof
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Art-decogetinte villa zogenaamd "Lusthof" met bouwjaar 1932 en villanaam in reliëf op gevelstenen van het centrale deurrisaliet. Gebouwd in opdracht van de familie Lust en naar verluidt naar ontwerp van architect Gilbert Decordier (Oudenaarde). Rechthoekig bakstenen dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (pannen, nok parallel aan de straat). Muuropeningen met vormgeving typerend voor de art deco evenals de spiraalmotieven op de consoles van het gestileerd klokvormig dakvenster dat de deurtravee bekroond. Overhoekse erker tegen de linker gevelhoek. Druivenserre tegen de rechter zijgevel.


Bron     : Bogaert C., Lanclus K., Tack A. & Verbeeck M. 1996: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Stad Oudenaarde met fusiegemeenten, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Tack, Anja, Verbeeck, Mieke
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Villa Lusthof [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/27641 (Geraadpleegd op )