Café Schuifelbeen

Beschrijving

Voormalige boerderij-winkel, tevens en heden nog herberg zogenaamd "Café Schuifelbeen", ingeplant aan een buitenhoek van een straatbocht en met woonhuis achterwaarts palend aan veldweg. Driedelig ijzeren hek sluit toegang af van het geasfalteerde smal rechthoekig erf met aanpalende hoevegebouwen.

Zuidoost-georiënteerd, deels onderkelderd lang woonhuis van acht traveeën en anderhalve bouwlaag onder pannen zadeldak (nok loodrecht op de straat), in kern opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw met latere aanpassingen onder meer uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Verankerde en witgeschilderde bakstenen erfgevel met getoogde muuropeningen. Alternerend blinde lage bovenvensters. Winkel voorheen in twee rechter traveeën. Gevelbord met geschilderd opschrift "Café Schuifelbeen". Vijf getraliede vensters in de bakstenen achtergevel.

Typisch traditioneel landelijk café met tochtportaal, oude toog, vierkante grijze tegelvloer.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja