• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve met losse bestanddelen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenhuis

Voormalige hoeve met losse bestanddelen. IJzeren toegangshek aan overhoekse bakstenen hekpijlers.

Ten noorden, boerenwoning van zes traveeën en rechts aansluitende stal, onder zadeldak (leien naar verluidt ter vervanging van stro, nok loodrecht op de straat), wellicht uit de tweede helft van de 18de eeuw met enkele latere lichte wijzigingen. Jaarankers 1765 tegen de rechter zijpuntgevel (straatkant) met vlechtingen. Verankerde en lichtgeelgekleurde bakstenen gevels. Lage steekboogvormige voordeur.

Deels oorspronkelijk interieur met onder andere bewaarde balklaag op verschillend versierde moerbalken.

Ten oosten, naast erftoegang: opmerkelijk lang bakstenen bakhuis met geïncorporeerde aardappelkelder.

Ten zuiden, bescheiden bakstenen wagenhuis. Ten westen, hoge gewitte bakstenen dwarsschuur, naar verluidt gebouwd midden 20ste eeuw ter vervanging van lemen schuur.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja