Semigesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semigesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoevegebouwen

Beschrijving

Semigesloten voormalige hoeve met oprit in bocht gelegen; uit de tweede helft van de 18de eeuw en aangepast in de loop van de 19de eeuw. Baksteenbouw onder zadeldaken, rond nog grotendeels gekasseid erf met vroegere mestvaalt.

Ten noordoosten, 18de-eeuwse dwarsschuur onder afgewolfd zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat) met rechthoekige veldpoort en rechthoekige inrijpoort. Gedeeltelijk verlaagde erfgevel, uiterst zuidelijk deel met bewaard vakwerk.

Ten noordwesten, boerenwoning van één bouwlaag circa 1930 met halve bouwlaag verhoogd, waardoor strodak verdween, naar achteren verlengd. Grijsgeschilderde gevel op gecementeerde plint met schijnvoegen onder zadeldak (kunstleien, nok loodrecht op de straat). Ten westen onderkelderd. Rechthoekige vensters met arduinen lekdrempels, op beide bouwlagen doorlopende gecementeerde lijst. Licht getoogde deur gevat in 19de-eeuwse bakstenen omlijsting met oren en neuten. Interieur: Vlaamse schouw met bordenrek waarin inscriptie Anno 1760.

Ten zuidwesten, 19de-eeuwse stallen onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat) met breed dakoverstek op houten schoren, licht getoogde deuren.

Ten zuidoosten, 19de-eeuwse dwarsschuur en stallen onder mank zadeldak (kunstleien, nok loodrecht op de straat); links rechthoekige poort. Linker zijgevel met licht getoogd laadvenster.

Ten oosten, aan straat gelegen loods van circa 1930.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja