Schooltje met onderwijzerswoning en kapel

Beschrijving

Schooltje van 1880 in straatbocht gelegen. Verankerde baksteenbouw onder verspringend zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat). Lijstgevel met houten klossen en overhoekse tandlijst op gecementeerde plint. Rechts, onderwijzerswoning van het dubbelhuistype; drie traveeën en twee bouwlagen, verhoogde begane grond met licht getoogde vensters met arduinen lekdrempels, licht getoogde deur met bovenlicht, bordes met bakstenen omheining. Rechts, gecementeerde zijgevel met schijnvoegen en jaarankers 1880.

Linker deel, zes traveeën en anderhalve bouwlaag. Twee licht getoogde deurnissen, één in de eerste en één in de laatste travee waartussen twee grote later aangebrachte rechthoekige vensters met I-balken met rozetten. Op de halve bouwlaag, in de eerste en laatste travee een rondbogige beeldnis met heiligenbeeldje, waartussen vier licht getoogde nissen. Recentere uitbreidingen. Aanleunende kapel van circa 1960.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja