Kapel van de Vrede

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kapel van de Vrede

Beschrijving

Zogenaamd "Kapel van de Vrede" van 1946 in opdracht van Eerwaarde Heer Lammens, pastoor van Mullem, gebouwd met de giften van de bevolking. In straatbocht gelegen.

Bakstenen kapel met tuitgevel met aandak en rondbogige deuropening gevat in versierde bakstenen omlijsting onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat). Zijgevels met steunbeer en klein rondboogvenster.

Interieur: beeld van het Heilig Hart van Jezus.

Bron     : Bogaert C., Lanclus K., Tack A. & Verbeeck M. 1996: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Stad Oudenaarde met fusiegemeenten, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Tack, Anja, Verbeeck, Mieke