Café De Sterre

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café De Sterre

Beschrijving

Vroeger zogenaamd Café Moderne (zie gevelopschrift in reliëf op borstwering van dakvenster), heden "Café De Sterre". Rijhuis van drie traveeën en drie bouwlagen waaronder pseudozolderverdieping met plat dak. Voorgevel met art-deco-inslag uit begin jaren 1930. Lijstgevel met gediversifieerd en kleurrijk materiaalgebruik namelijk baksteen, natuursteen en ceramiektegels. Symmetrische opstand met geaccentueerde middentravee. Opvallende dubbele deurportiek geflankeerd door ruime benedenvensters met geometrische glas-in-loodramen.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja