• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semi-gesloten hoeve

Beschrijving

Hoeve van het semigesloten type uit de tweede helft van de 19de eeuw (?), op het eind van de voorts onbebouwde doodlopende straat.

Losstaande bakstenen boerenwoning van vijf traveeën onder afgewolfd pannenzadeldak. Erfgevel (op het zuidoosten) met hoge licht getoogde muuropeningen; beluikte vensters met arduinen lekdrempel; deur met bovenlicht.

Bakstenen bedrijfsgebouwen onder pannen zadeldaken, aaneengesloten in U-vorm. Ten noordoosten, vleugel met wagenhuis en stallen, erfgevel met zes brede korfbogen waarvan drie verdiepte.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja